Ölüm orucundaki avukatlar için basın toplantısı

Adalet için Dayanışma Platformu, ölüm orucunda olan devrimci avukat ve tutsaklarla dayanışmak için, 17 Temmuz günü basın toplantısı düzenledi. PDD’nin de bileşeni olduğu platform, yapılan basın toplantısında kuruluşunu da deklare etti. Basın toplantısına Ebru Timtik ve Didem Akman’ın aileleri de katıldı.

Okmeydanı’nında yapılan basın toplantısında”Ebru Timtik, Ünsal Aytaç, Özgür Karakaya, Didem Akman’ın talepleri kabul edilsin” yazılı pankart açıldı. Basın açıklamasının Ebru Timtik’in telefon hakkının olduğu güne ve saate denk gelmesi, basın açıklamasına ayrı bir anlam kattı. Açıklama öncesi Ebru’un sesi teyzesinin telefonunda duyuldu. Hoparlörü açılan telefonda, Ebru oldukça coşkulu, kararlı ve bir o kadar da umutlu sözlerle, basın toplantısına katılanları selamladı.

Ebru Timtik’in teyzesinin okuduğu basın açıklamasında, haksız bir şekilde tutuklanan avukatların bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildikleri, tahliye edildikten 10 saat sonra yine aynı mahkeme tarafından hiçbir hukuki dayanağı olmadan yeniden tutuklama kararı verildiği belirtildi. Öylesine belirgin bir hukuksuzluk vardı ki, tahliye kararı çıkaran mahkeme heyeti başka illere gönderilip, yerine Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Canan Kaftancıoğlu gibi isimlere cezalar veren Akın Gürlek başkanlığında yeni bir mahkeme heyeti kuruldu. Bu heyet, avukatların savunmasını almadan, toplamda 159 yıl hapis cezası verdi. Avukatlar, bu hukuksuzluğa karşı ölüm orucuna başladılar.

Benzer şekilde ölüm orucunu sürdüren tutsaklar Özgür Karakaya ve Didem Akman da, adil yargılama talebi ile direnişteler.

Ebru Timtik 197, Aytaç Ünsal ise 166 günü geride bırakmış durumda ve sağlık durumları giderek kötüleşiyor.

Açıklamada, platform olarak direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesi için mücadelenin yükseltileceği belirtildi ve tüm devrimci-demokrat kesimlerin, duyarlı aydın ve sanatçıların, emekçi halkın bu direnişe sahip çıkmaları istendi.

Toplantıda Didem Akman’ın annesi de söz alarak, kızıyla dün kapalı görüş yaptığını, kızının sağlığının giderek kötüleştiğini, ağrılardan uyuyamadığını, defalarca kendileri para vererek şişme yatak aldırmak istemelerine rağmen yatak verilmediğini, kızının tek kişilik daracık bir hücrede tutulduğunu belirtti. Anne Zülfiye Akman, bütün bu baskılara ve kötü koşullara rağmen, kızının moralinin oldukça yüksek olduğunu vurguladı.

Adalet İçin Dayanışma Platformu, PDD, SMF, ESP, SYKP, HDP, Kaldıraç, Partizan, Devrimci Hareket, Devrimci Otonomlar, Grup Yorum, Tayad ve Halkın Hukuk Bürosu bileşenlerinden oluşuyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …