Suruç anmasına polis saldırısı

Suruç katliamının 5. yılında, Suruç şehitleri yapılan eylemlerle anıldı. Gençlik örgütlerinin çağrısıyla yapılan anma eylemlerine İstanbul ve Ankara’da polis saldırdı. Onlarca kişi gözaltına alındı.

20 Temmuz günü İstanbul Kadıköy’de Süreyya Operası önünde yapılmak istenen eyleme polis saldırdı. Eylemin yapılacağı Süreyya Operası’nın önünü işgal eden polis, eylemi başlatmak için toplanmaya çalışan kitleye saldırdı, çok kişiyi gözaltına aldı. PDD’nin de içinde olduğu kitle, Süreyya Operası’na yürümeye çalışınca, polis kitleye plastik mermi ve biber gazı sıktı. Ara sokaklara çekilen kitle yeniden toplanarak Bahariye Caddesi’ne yürüdü. Burada da polis aynı şekilde saldırısını sürdürdü. Eylem ara sokaklarda devam etti. Kadıköy’ün onlarca sokağı eylem alanı oldu. Ve binlerce kişi biber gazından nasibini aldı. Öyle ki, Kadıköy gaz bulutu altında kaldı. Saldırılar sırasında, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Suruç’un hesabı sorulacak”, “Suruç için adalet herkes için adalet”, “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz” sloganları sokaklarda yankılandı. Ara sokaklarda bir süre daha devam eden eylem iradi bir şekilde sonlandırıldı.

Suruç şehitleri, katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi önünde de anıldı. Burada da polis, Suruç şehitlerinin fotoğraflarının taşınmasını bahane ederek saldırmaya çalıştı. Yaşanan kısa bir gerginlikten sonra anma yapıldı. Ayrıca Suruç şehitleri, bulundukları illerde mezarları başında da anıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …