Çağdaş Büyükbaş’a verilen ceza “denetimli serbestlik”e çevrildi

Proleter Devrimci Duruş çalışanları hakkında verilen cezalar kapsamında, Çağdaş Büyükbaş’a verilen ceza denetimli serbestlik’e çevrildi.

Dergimiz çalışanları, Gülümser Seyitcemaloğlu, Zeynel Sarar ve yazı işleri müdürümüz Çağdaş Büyükbaş, 2014 yılında yapılan ev ve büro baskınlarının ardından 2016 yılında açılan davada yargılanmaya başlamışlardı. 1 Mayıs, Gezi Ayaklanması, 8 Mart, Gazi anması gibi eylem ve etkinliklere, devrimcilerin cenazelerine katılmak gibi son derece meşru eylemlerin içinde yer almalarından ve bu eylemlerde PDD flama ve pankartlarını taşımalarından dolayı açılan davada, ayrıca “örgüt propagandası yapmak” gibi maddeler de listeye eklenmişti.

16 Mayıs 2019 tarihinde mahkeme sonuçlandı; açıklanan karara göre, Seyitcemaloğlu, Sarar ve Büyükbaş, haklarında açılan davada “terör örgütü propagandası yapmak” maddesinden beraat ettiler. Diğer taraftan “toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma” ve “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşünde ihtar ve zor kullanıma rağmen dağılmayarak direnme” maddelerinden; Zeynel Sarar’a toplam 25 ay, Çağdaş Büyükbaş’a toplam 25 ay, Gülümser Seyitcemaloğlu’na toplam 10 ay hapis cezaları verildi. Karar temyize gönderilmişti.

İstinaf mahkemesi Çağdaş Büyükbaş’a verilen toplam 20 ay hapis cezasını onayladı. 22 Temmuz günü de karar “denetimli serbestlik”e çevrildi.

Diğer cezalar ise Yargıtay’a gönderildi ve sonuçlanması bekleniyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK yakınlarında 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …

Çorlu tren kazasında karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin …