Avukatların ölüm orucunda kritik eşik

Adil yargılama talebiyle ölüm orucunu sürdüren Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği “hapiste kalamazlar” raporuna rağmen tahliye edilmediler. Hastaneye kaldırılan Timtik ile Ünsal, şimdi zorla müdahale tehdidi altındalar.

 

Zorla müdahale işkencedir

Ölüm orucunun 211. gününde olan Timtik Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne, ölüm orucunun 180. gününde olan Ünsal ise Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne zorla götürüldüler. 30 Temmuz günü gerçekleştirilen zorla sevkin ardından, ailelerin refakatçi olma başvuruları reddedildi. Bunun üzerine avukatları, aileleri ve Adalet için Dayanışma Platformu bileşenleri, hastane önünde nöbet tutmaya başladılar. 1 Ağustos günü refakatçi talepleri kabul edildi.

1 Ağustos günü, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nin önünde basın açıklaması yapıldı. PDD’nin de bileşeni olduğu Adalet için Dayanışma Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasına, Timtik ve Ünsal’ın yakınları, TAYAD (Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği), ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği) üyesi avukatlar, ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak katıldı. Eylemde “Ebru ve Aytaç’ın hayatları yüksek risk altında, talepleri karşılansın, Ebru ve Aytaç tahliye edilsin” pankartı açıldı. Ayrıca “Halkın avukatları tahliye edilsin”, “Ebru ve Aytaç’a özgürlük” yazılı dövizler de taşındı.

Platform adına yapılan açıklamada, Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanma hakkı talebiyle ölüm orucunda olduğu, dünyanın gözü önünde gerçekleşen hukuksuz bir yargılama sonucunda onlarca yıl hapis cezaları verildiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna rağmen avukatların tahliye edilmemesinin zorla müdahaleye zemin hazırladığı ve zorla müdahalenin cinayet olacağı ifade edildi. Talepleri kabul edilinceye kadar mücadelenin devam edeceği belirtilerek, tüm emekçi halk mücadeleye destek olmaya çağrıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …