Aytaç Ünsal tahliye edildi

Ölüm orucunu 213 gün sürdüren Avukat Aytaç Ünsal, Yargıtay kararının ardından 3 Eylül günü tahliye edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ünsal’ın “cezaevi şartlarında kalmasının hayati tehlike yaratacağı anlaşıldığından, iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına” karar vermişti.

Bu karar üzerine Aytaç Ünsal, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nden tahliye edildi. Ambulansa bindirilirken açıklama yapan Ünsal, “Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle, sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız” dedi.

Aytaç Ünsal’ın tahliyesinin ardından, yine “adil yargılama hakkı” için ölüm orucunu sürdürmekte olan devrimci tutsaklardan Özgür Karakaya direnişine ara verdiğini açıkladı; Didem Akman ise, taleplerinin bir kısmının karşılanması üzerine eylemini bitirdi.

ÇHD ve HHB üyesi avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, “adil yargılama” talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı. Ebru Timtik, 27 Ağustos günü, ölüm orucunun 238. gününde şehit düştü.

Ölüm orucu sürdüğü dönemde bir türlü toplanıp son kararı vermeyen Yargıtay, Ebru’nun ölümünden sonra kararını açıkladı. Ebru’nun yaşamını yitirmesinden dolayı bozma kararı verdi. Bartın Timtik, Selçuk Kozağaçlı Ezgi Çakır hakkında da bozma kararı verirken, diğer avukatlar hakkındaki cezaları onayladı.

Oysa avukatların tümü ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi. 10 saat sonra yeniden tutuklama kararı çıkardılar. Tahliye kararı veren heyeti sürüp AKP’li hakimleri atadılar. Yargıtay da bu durumu onaylamış oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Rojava’ya saldırılar İsviçre’de protesto edildi

Türkiye ordusunun Rojava’ya ve Irak Kürdistanı’na dönük saldırıları, İsviçre-Basel’de kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. Şehrin …

Yeni “çözüm süreci” kimin ihtiyacı?

TBMM’nin 1 Ekim’deki açılışında, Devlet Bahçeli’nin DEM Parti sıralarına gelip tokalaşması, “yeni çözüm süreci”nin başladığının …

Devrim Kartalı Remzi Basalak

Remzi Basalak, 1963 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Az topraklı çiftçi bir ailenin çocuğuydu. İlkokulu …