Aytaç Ünsal tahliye edildi

Ölüm orucunu 213 gün sürdüren Avukat Aytaç Ünsal, Yargıtay kararının ardından 3 Eylül günü tahliye edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ünsal’ın “cezaevi şartlarında kalmasının hayati tehlike yaratacağı anlaşıldığından, iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına” karar vermişti.

Bu karar üzerine Aytaç Ünsal, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nden tahliye edildi. Ambulansa bindirilirken açıklama yapan Ünsal, “Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle, sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız” dedi.

Aytaç Ünsal’ın tahliyesinin ardından, yine “adil yargılama hakkı” için ölüm orucunu sürdürmekte olan devrimci tutsaklardan Özgür Karakaya direnişine ara verdiğini açıkladı; Didem Akman ise, taleplerinin bir kısmının karşılanması üzerine eylemini bitirdi.

ÇHD ve HHB üyesi avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal, “adil yargılama” talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı. Ebru Timtik, 27 Ağustos günü, ölüm orucunun 238. gününde şehit düştü.

Ölüm orucu sürdüğü dönemde bir türlü toplanıp son kararı vermeyen Yargıtay, Ebru’nun ölümünden sonra kararını açıkladı. Ebru’nun yaşamını yitirmesinden dolayı bozma kararı verdi. Bartın Timtik, Selçuk Kozağaçlı Ezgi Çakır hakkında da bozma kararı verirken, diğer avukatlar hakkındaki cezaları onayladı.

Oysa avukatların tümü ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi. 10 saat sonra yeniden tutuklama kararı çıkardılar. Tahliye kararı veren heyeti sürüp AKP’li hakimleri atadılar. Yargıtay da bu durumu onaylamış oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …