HDP gözaltıları Bakırköy’de protesto edildi

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, HDP’ye yönelik gözaltıları protesto etti. Bakırköy meydanında yapılan basın açıklamasında “Faşizm Kaybedecek Halklar Kazanacak” pankartı açıldı.

27 Eylül günü gerçekleşen basın açıklamasına devrimci kurumlar, siyasi partiler, kitle örgütleri ve HDP milletvekili Züleyha Gülüm katıldı. PDD’nin de yeraldığı basın açıklamasında “Faşizme Karşı Omuz Omuza, Baskılar Bizi Yıldıramaz, Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada, HDP’nin sadece bugün değil, her gün benzer operasyonlarla karşı karşıya kaldığı, yargının iktidarın egemenliği altında olduğu, gözaltıların siyasi bir operasyon olduğu belirtildi. Operasyonun sadece HDP’ye değil herkese yönelik olduğu belirtildi ve birlikte yol almanın, dayanışmayı güçlendirmenin önemine vurgu yapıldı.

Basın açıklaması, yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.

Ayrıca HDP’nin birçok il ve ilçe binaları önünde HDP’ye yönelik yapılan operasyon basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …