HDP gözaltıları Bakırköy’de protesto edildi

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, HDP’ye yönelik gözaltıları protesto etti. Bakırköy meydanında yapılan basın açıklamasında “Faşizm Kaybedecek Halklar Kazanacak” pankartı açıldı.

27 Eylül günü gerçekleşen basın açıklamasına devrimci kurumlar, siyasi partiler, kitle örgütleri ve HDP milletvekili Züleyha Gülüm katıldı. PDD’nin de yeraldığı basın açıklamasında “Faşizme Karşı Omuz Omuza, Baskılar Bizi Yıldıramaz, Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada, HDP’nin sadece bugün değil, her gün benzer operasyonlarla karşı karşıya kaldığı, yargının iktidarın egemenliği altında olduğu, gözaltıların siyasi bir operasyon olduğu belirtildi. Operasyonun sadece HDP’ye değil herkese yönelik olduğu belirtildi ve birlikte yol almanın, dayanışmayı güçlendirmenin önemine vurgu yapıldı.

Basın açıklaması, yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.

Ayrıca HDP’nin birçok il ve ilçe binaları önünde HDP’ye yönelik yapılan operasyon basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …