Saldırı paketi protesto edildi

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen torba yasada yer alan güvencesiz çalışma ve kıdem tazminatının gasbını içeren düzenleme, DİSK ve Türk-iş tarafından çeşitli eylemlerle protesto edildi.

DİSK, açıkladığı eylem programında, 30 Ekim günü örgütlü olunan tüm işyerlerinde, pandemiye uygun koşullarda basın açıklaması yapılacağını; 2-3 Kasım’da bölgelerde geniş-kitlesel basın açıklamaları olacağını duyurdu.

Ardından 4 Kasım günü, DİSK yöneticileri Meclis önünde basın açıklaması düzenlemek istedi. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun da içinde bulunduğu DİSK heyeti, meclisin Dikmen Kapısı önünde, polisin engellemesi ile karşı karşıya kaldı. DİSK yöneticileri araçtan iner inmez polis ablukasına alındı, polis kalkanlarıyla basının görüntü alması engellendi. Meclis önünde bekleyen CHP, TİP ve HDP milletvekilleri, sendika yöneticilerinin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı ters kelepçelenerek gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da gözaltına alınmaya çalışıldı. Burada yaşanan arbedenin ardından, DİSK temsilcileri milletvekilleri ile birlikte TMMB içinde basın açıklaması düzenlediler.

Diğer taraftan kıdem tazminatının gaspına karşı 27 Ekim günü Türk-İş ülke çapında protesto eylemi düzenledi. Eylemlerde ortak metin okundu. Bir saldırı paketi niteliğinde olan düzenlemeye karşı Türk-İş’in bu eylemleri son derece yetersiz olmakla birlikte, uzun süreden beri hareketsiz olan Türk-İş’in bile yurt genelinde eylemler örgütlemesi, işçilerin artan tepkisinin boyutlarını ortaya koyuyordu. İstanbul Taksim de yapılan basın açıklamasına, Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu da katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …