Şavşat-Kireçli Köyü’nde “HES’lere Geçit Yok” Denildi!

Artvin’in Şavşat ilçesinde kurulması planlanan HES için, mahkemenin “ÇED gerekli değildir” kararının iptaline rağmen şirketin çalışmalara devam etmesi protesto edildi.

28 Kasım 2020 günü saat 11’de, Kireçli Köyü hududunda bulunan HES şirketinin şantiyesi yakınında protesto eylemi gerçekleştirildi. Eyleme, civar köylerden gelenler ve kitle örgütleri de katıldı. Keza Bursa, İstanbul ve Ankara’dan Şavşat Dernekler Federasyonu’nun çağrısıyla, onlarca insan uzun yollardan gelerek destek verdi. 400 civarı insan alanda toplanarak HES şirketinin hukuksuz çalışmasını protesto etti.

Kitlenin toplanmaya başlamasıyla birlikte jandarma alana girişi engellemek için tedbirler aldı. Kimlik kontrolü ve “sosyal mesafe” uyarıları üzerinden tavrını ve tarafını açıkça ortaya koydu. HES’çilerin toplanan kitleye hakaret edercesine iş makinalarını çalıştırmaya devam etmeleri de oldukça tepki topladı; ancak buna rağmen şantiye alanına girmeyi zorlayacak bir irade ortaya konulamaması büyük eksiklikti.

Buradan çıkarılacak iki ders vardır; kitleler üzerindeki yılgınlık ve karamsarlığı ortadan kaldırmak için oraya daha kalabalık gitmek ve daha cüretkar olmak.

Bu gün belki orada toplanan insanların çığlığına rağmen makinaların çalışması durdurulamadı. Ama biz yine gideceğiz, her defasında daha da çoğalarak gideceğiz, her defasında daha da kararlı gideceğiz… ta ki onları oradan kovup sularımızın özgür ve berrak akmasını sağlayıncaya dek.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …