Asgari ücret için İstanbul’da eylem yapıldı

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu krizin faturasını ödemeyeceklerini vurgulamak ve asgari ücretin insanca yaşanacak seviyeye çıkartılmasını istemek için 7 Aralık’ta Unkapanı’nda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölgesi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

Saat 15’te “İnsanca yaşamaya yetecek kadar asgari ücret ve insanca yaşamak istiyoruz” pankartının açılmasıyla başlayan eylemde, taleplerle ilgili dövizler de yer aldı. Sendikalaştıkları için işten atılan Sinbo işçilerinin de destek verdiği eylemde “Asgari değil insanca yaşamak istiyoruz”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganları atıldı. Basın açıklamasında talepler açıklandı. İnsanca yaşanacak düzeyde, AGİ (Asgari Geçim İndirimi) dışında net olarak hesaplanacak, vergiden muaf asgari ücret en önemli taleptir. Ayrıca işsizler için en az asgari ücret kadar geçim ücretinin bağlanması, asgari ücret görüşmelerinin kamuya açık bir şekilde yapılması, ücretsiz iznin kaldırılması, güvenceli çalışmanın sağlanması, sermayedarlardan yüksek vergi alınması, krizin faturasının patronlara çıkartılması talepleri de sıralandı.

Ardından Sinbo işçileri adına bir konuşma yapıldı. Eylem 21 Aralık’ta Mecidiyeköy Meydanı’nda yapılacak eyleme çağrıyla sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …