Sinbo işçisi kazandı

Sinbo fabrikasında ücretsiz izne çıkartılmalarının ardından direnişe geçen TOMİS (Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası) üyesi işçiler, direnişlerinin 31. gününde kazanım elde etti. Salgın sürecinde rutin bir hale gelen ücretsiz izin dayatmasıyla patronlar karlarına kar katarken, işçiler ve emekçiler ise yoğun bir sefalet çukuruna itiliyorlar.

Haramidere’deki fabrikada salgın sürecinde işçiler ve emekçiler için hiçbir önlem alınmadı. 200 işçinin testinin pozitif çıktığı Sinbo fabrikası önünde 18 Kasım’da direnişe başlayan 6 işçi, süreç içinde yapılan eylemlere de katılmış ve destek vermişti. TOMİS  yaptığı açıklamada işçilerin taleplerinin kabul edildiği ve üç aylık maaşlarının yatırıldığı, ayrıca 21 Aralık’ta işbaşı yapacaklarını belirtirken, diğer sorunlarla ilgili de patronla toplantı yapılacağını belirtti.

Sinbo direnişinin kazanımla sonuçlanması bir kez daha gösterdi ki, salgın ve kriz koşullarında, sefalet dayatmalarına karşı ancak direnişle ve eylemle başarılı olunabiliyor. Asgari ücret görüşmelerinin sürdürüldüğü şu günlerde, kaderimize razı olmak değil, karşı çıkmak ve hakkımızı arayıp kazanımlarımızı büyütmek önemli olan. Mücadele gücümüz kadar kazanımlarımızı büyütebiliriz ve yenilerini ekleyebiliriz.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …