Baldur işçileri greve çıktı

Gebze-Şekerpınar’da kurulu olan Baldur Süspansiyon fabrikasında işçiler, 25 Aralık’ta greve çıktılar. İspanyol sermayeli fabrikada örgütlenen Birleşik Metal-İş sendikasının yetkiyi almasının ardından, 5 işçi işten atıldı ve fabrika önünde direnişe başladı. Fabrikada örgütlenen sendika, grev oylamasının ardından 25 Aralık günü greve çıktı. İşçiler, işten atılan arkadaşlarının geri alınması ve TİS talebinin kabul edilmesini istiyorlar.

4 yıl boyunca örgütlenme çalışmalarının sürdüğü fabrikada, işçileri yıldırmak için tazminatsız işten atma, ücretsiz izin de dahil olmak üzere her türlü mobbing faaliyeti de uygulandı. İşçiler fabrikada ücretlerin düşük olduğunu, söylenen ücretle bankaya yatan ücretin farklı olduğunu, tuvalete gittiklerinde dahi takip edildiklerini, her anlarının video ve fotoğraflarla belgelenmeye çalışıldığını anlatıyorlar.

Grevin 3. gününde patron, fabrikaya grev kırıcıları sokmak istedi. Buna karşı koyan işçilerden ve sendikacılardan 15’i gözaltına alındı. Ardından patron, işçilere gönderdiği mesajda sendikayı kötüledi ve işçilerin sendikadan istifa etmesini istedi. Grevin 36. gününde ise, patron fabrikanın etrafını jiletli-çim görünümlü çitlerle çevirdi; böylece içerinin görünmesini engellemiş oldu. Grevdeki işçiler, patronun çitler için 100 bin TL harcadığını, ama işçilerin son hakediş parasını bile vermediğini belirterek tepki gösterdiler.

Bir aydan uzun bir süredir, karda, soğukta, yağmur altında grevi sürdürmekte kararlı olan işçiler, sendikalı olarak işbaşı yapana kadar mücadeleye devam diyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …