Paris’te protesto eylemleri

TC devletinin cezaevlerine dönük en büyük saldırılarından biri olan 19 Aralık 2000 yılında gerçekleşen katliam, komünist, devrimci ve yurtsever kurum ve kişilerin katılımıyla, Paris’te yapılan basın açıklamasıyla protesto ve teşhir edildi. Tüm dünyadaki devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylem yaklaşık 40 dakika sürdü. Yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Bugün hala faşist TC devleti, tüm muhalefeti susturma, yok etme politikalarını sistemli biçimde sürdürüyor. İşçi ve emekçilere dönük ekonomik ve siyasi saldırılar, sivil faşist güçleri de harekete geçirerek yükseltiliyor. Cezaevlerinde komünist ve devrimcilere karşı da saldırılar yoğunlaştırılmış ve tecrit ve imha politikası yoğunlaştırılmış durumda. Tutsaklar, genel baskıların yanısıra, bir de pandemi döneminin sağlık sorunlarıyla yüzyüze kaldılar. Keza hasta tutsakların hastaneye sevkleri ve tedavileri çeşitli bahanelerle engelleniyor. Tüm bu faşist saldırılara karşı ortak birleşik bir mücadele yürütmek zorunludur.”

“Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Yaşasın devrimci dayanışma ve mücadelemiz”, “Devrim şehitleri onurumuzdur” sloganlarının Kürtçe ve Türkçe atıldığı eylemi PDD, Odak, Partizan, CDK-F, TJK-F, ACTIT, ADHK ve FEDA örgütledi, BİR-KAR destekledi.

Paris’te 26 Aralık günü de Maraş ve Roboski katliamları, akşam yapılan meşaleli yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş, “Maraş’tan Roboski’ye Unutma, Unutturma” pankartının açılmasıyla başlayan yürüyüşe kurumlar kendi bayrak ve flamalarıyla katıldı. Yürüyüş Gare de L’Est tren garının önünden Republique meydanına kadar sürdü. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından, alanda devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ve Türkçe, Fransızca, Kürtçe okunan metin ve konuşmalarla eylem son buldu. Eylem aralarında PDD’nin de bulunduğu devrimci ve yurtsever kurumlar ortak organize etti.

Paris PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …