Sefalet ücreti protesto edildi

28 Aralık’ta belirlenen 2 bin 825 liralık sefalet ücretini protesto etmek için Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu Kadıköy’de eylem yaptı.

Süreyya Operası önünde saat 19.00’da “Sefalet ücretine hayır! Yaşam için mücadeleye” pankartının açılmasıyla başlayan eylemde, yapılan ajitasyon konuşmasında işçiler ve emekçiler, sefalet ücretine karşı mücadeleye çağrıldı. “Milyonlar aç, milyonlar işsiz! İşte sizin düzeniniz”, “Genel grev genel direniş”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında, kitlelere bir kez daha sefalet dayatıldığı, patronlara vergi afları çıkartılırken, işçilere ve emekçilere krizin faturasının yıkıldığı, enflasyonun dahi gizli tutulduğu belirtilirken, ne kadar gizlenirse gizlensin, işçilerin ve emekçilerin kendi yaşamlarında herşeyin farkında olduğu vurgulandı. “Bu asgari ücreti de, dayatılan, güvencesiz çalışmayı da, krizin faturasını da kabul etmiyoruz” denilerek işçiler ve emekçiler mücadeleye çağrılırken, sendikaların da bu dayatmaya tutum alması talep edildi. İşçiler ve emekçilerin örgütlenmeye ve mücadeleye çağrıldığı eylem, atılan sloganların ardından bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …