Mücadele Birliği’nden Vefa Serdar yaşamını yitirdi

Koronavirüs hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren Vefa Serdar, İstanbul Karacaahmet mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

25 Ocak günü yapılan cenaze törenine, yoldaşları ve ailesinin yanısıra PDD’nin de içinde olduğu devrimci ve demokrat kurumlar katıldı. “Dövüşenler tutmaz ölenlerin yasını Vefa Serdar Ölümsüzdür” yazılı ve Mücadele Birliği imzalı pankartın açıldığı törende konuşan yoldaşları, Vefa Serdar’ın mücadele yıllarını, devrimci mücadeleye bağlılığını ve devrimci kişiliğini anlattılar; ideallerini yaşatacaklarını belirttiler. Tören atılan sloganlardan sonra bitirildi.

Vefa Serdar, 4 Nisan 1969’da Sivas’ta dünyaya geldi. ODTÜ’de devrimci hareketlerle tanıştı ve Devrimci Öğrenci Birliği’nde (DÖB) örgütlendi. 1993 yılında tutuklandı ve TKEP/L  dava tutsağı olarak yıllarca hapis yattı. 19 Aralık 2000’deki F tipi hapishane saldırısında atılan bombayla sağ kolunu kaybetti. 2004 yılında Taksim’de katıldığı bir basın açıklaması sırasında polis saldırısında yaralandı ve akciğer zarında yırtılma oldu. Bu yırtılma, koronavirüsle mücadelesini kaybetmesinde önemli bir nedendir. 1 Ocak’tan itibaren Kovid-19’la mücadele eden Vefa Serdar, 24 Ocak akşamı yaşamını yitirdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …