Boğaziçi öğrencileriyle dayanışma büyütür

“Kayım rektör”ü protesto ettikleri için Pazartesi günü gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak için İstanbul Kadıköy’de eylem yapıldı. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Polis sabahtan itibaren eylemin yapılacağı Kadıköy rıhtım başta olmak üzere Kadıköy merkezini tamamen ablukaya aldı. Daha eylem başlamadan eylem yerine gelmek isteyeler gözaltına alındı. Beşiktaş’tan vapurla Kadıköy’e geçmek isteyen öğrencilere plastik mermi ve biber gazı sıkıldı. Devletin tüm ablukasına, biber gazı, plastik mermi ve gözaltılara rağmen, Kadıköy’ün her yeri eylem alanına dönüştü. Arka sokaklarda tekrar tekrar biraraya gelen kitle, uzun süre eylemi sürdürdü. Evlerde oturanlar da, tencere tavalara vurarak eylemcilere destek verdi.

Emek Demokrasi ve Barış Platformu’nun çağrısıyla yapılan eyleme PDD’nin de içinde olduğu devrimci demokratik kurumlar ve öğrenciler katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …