İşçi hakları için Cevahir AVM önünde eylem yapıldı

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, “Zamlar geri çekilsin! Tüm çalışanlar için insanca çalışmaya yetecek ücret” ve “Ücretsiz izin ve Kod 29 kaldırılsın! Tüm çalışanlara güvenceli ve sendikalı çalışma hakkı” talepleriyle 19 Şubat 2021’de Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde basın açıklaması yaptı.

Saat 19.00’daki eylem sloganlarla başladı. Eylem öncesi yapılan konuşmalarda, işçiler ve emekçiler dayanışmaya, ses vermeye çağrıldı. Yapılan açıklamada; ekonomik krizin büyüdüğü ve faturanın işçilere emekçilere çıkarıldığı, sermayenin karlarını arttırdığı ve kanunların onları koruduğu vurgulandı. İşçiler, emekçiler başta olmak üzere toplumun hemen her kesimine saldırıların arttığı, krize karşı örgütlenen işçilerin ve emekçilerin ücretsiz izin ve Kod 29 ile etkisizleştirilmek istendiğine değinildi. Tüm saldırılara rağmen direnişlerin devam ettiği, devam edeceği söylendi. Basın açıklamasından önce, sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan ve Kod 29 ile işten atılan SML ve Sinbo işçileri adına konuşmalar yapıldı.

Basın açıklaması öncesi Cevahir AVM önüne yığınak yapan polisler, pankartı görmek için baskı uyguladı. En küçük bir eylemden bile ne kadar korktuğunu belli eden devlet, kitleleri sokağa çıkamaz hale getirmek için yasal-yasadışı her türlü baskıyı uyguluyor. Buna rağmen eylemleri engelleyemiyor. Yapılan basın açıklamasına çevreden geçenlerin ilgisi yoğun oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …