Sağlık örgütleri kaybettiklerini andı

Koronavirüs salgınının Türkiye’ye de geldiğinin resmi olarak duyurulmasının üzerinden tam bir yıl geçti. 11 Mart 2020 tarihinde, ülkedeki ilk resmi vaka açıklanmıştı. Bu açıklamanın yıldönümünde, sağlık örgütleri kaybettiklerini andı.

Sağlık örgütlerinin çağrısıyla, İstanbul Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’nde yapılan açıklamada, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçıların resimleri taşındı ve pandemi nedeniyle hayatını kaybedenler anıldı. Geçen bir yıl içinde pandeminin sonuçlarının bütün yükünün işçi emekçilerin sırtına yüklenildiğini ifade edildi. “Türkiye’nin bu süreçte bu kadar ağır bedel ödemesinin ve hala ödüyor olmasının sorumlusu, on binlerce yurttaşımızın hayatına mal olan Kovid-19 pandemisinden ‘başarı hikayesi’ çıkarmaya, salgından siyasi rant sağlamaya çalışan AKP zihniyetidir” denildi.

Türk Tabipler Birliği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, SES İstanbul Şubeleri, Devrimci Sağlık-İş Sendikası ve TÜM-RAD-DER’in çağrısıyla yapılan eyleme, PDD’nin de içinde olduğu devrimci demokrat kurumlar ve bazı sendikalar katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …