1 Mayıs çağrılarımız dört bir yanda

1 Mayıs çalışmalarına Nisan ayının ilk günlerinde başladık. Stickerlarımızı, afişlerimizi yaygın biçimde yapmaya başladık. Dergimizin 1 Mayıs’a çağrı yazısının bulunduğu Nisan sayısının dağıtımı sırasında geniş kitlelere 1 Mayıs’ı anlattık. Nisan ayının ortalarına doğru, Taksim’e çağıran ve 1 Mayıs’ın 1 Mayıs günü kutlanması gerektiğini belirten afişlerimizi İstanbul’un merkezi yerlerine, emekçi semtlerine astık; bu afişler epey uzun bir zaman duvarlarda kaldı. Son haftaya girerken emekçi semtlere flamalarımızı astık, pankartlarımız Mecidiyeköy’de ve 1 Mayıs’ın kalbi Taksim’de kitleleri selamladı.

Bağımsız faaliyetlerimizin yanı sıra bu yıl oluşturulan 1 Mayıs Platformu’nun basın açıklamaları, bildiri dağıtımları vb. faaliyetlerine katıldık.

Yasaklar nedeniyle Taksim eylemleri genel olarak sınırlı sayıda kişiyle yapılacağı için, emekçi semtlerdeki kitleyi 1 Mayıs kutlamalarına katabilmek amacıyla harekete geçtik. Semtlerde devrimci-demokrat kurumlarla ortak 1 Mayıs eylemi örgütlemek için görüşmelere başladık.

Gazi mahallesi için devrimci kurumlarla birlikte yaptığımız hazırlık, son gün bizim dışımızdaki nedenlerle iptal edildi. Kartal-Gülsuyu’nda çabalarımıza rağmen kitle gösterisi örgütlenemedi. İkitelli’de yoğun uğraşlarımız sonucu 1 Mayıs günü ortak eylem yapmayı başardık. Nurtepe’de hem birleşik olarak hem de bağımsız eylemlerimizi gerçekleştirdik. Polisin müdahalesine rağmen 1 Mayıs’ın kutlanması yapıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …