İkitelli’de devrimci kurumların 1 Mayıs eylemi

İkitelli Atatürk Mahallesi’nde biraraya gelen devrimci kurumlar, 1 Mayıs’ı kutladı.

PDD, BDSP, Devrimci Yolda Özgürlük, HDP, Dev Tekstil-iş ve TOMİS’in örgütlediği eylem, kitlenin en kalabalık olduğu saate “Yaşasın 1 Mayıs” sloganıyla başladı. Caddede yürünerek konuşmalar yapıldı, sloganlar atıldı. Belli bir mesafe yürüdükten sonra bir noktada toplanıldı. Burada yapılan konuşmalarda, devletin pandemi bahanesiyle koyduğu keyfi yasakları tanımayacağımız söylendi. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her yerinde 1 Mayıs’ın kutlandığı, yüzlerce insanın işkenceyle gözaltına alındığı; koronavirüs salgınının bir işçi hastalığına dönüştüğü, Kod-29 uygulamasıyla yüzbinlerce işçinin işten atıldığı, pandeminin sermaye için fırsata çevrildiği belirtildi. Her koşulda 1 Mayıs’ın kutlanacağı mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Konuşmanın ardından 1 Mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Eylem atılan “Yaşasın 1 Mayıs Bıji Yek Gulan”, “Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi”, “AKP Halka Hesap Verecek”, “Yaşasın Devrim Ve Sosyalizm” sloganlarının ardından sonlandırıldı.

Eyleme emekçi halkın ilgisi yoğun oldu. Cadde kenarında oturan ve bekleyenler, evlerin penceresine ve balkonuna çıkan emekçi halk alkışlarla eylemi destekledi. Eylem dağıldıktan sonra polis geldi fakat kimseyi gözaltına alamadı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …