Nurtepe ve Güzeltepe’de 1 Mayıs eylemine polis saldırısı

Nurtepe ve Güzeltepe’de 1 Mayıs akşamı yapılan 1 Mayıs eylemine polis gaz bombasıyla saldırdı.

Güzeltepe’de Proleter Devrimci Duruş okurlarının da örgütleyicileri arasında bulunduğu eylemler, 20.30’da 1 Mayıs marşlarının çalınmasıyla başladı. Halaylar çekilerek sloganlar atıldı. “Yaşasın 1 Mayıs! Bıji yek gulan!”, “Her yer 1 Mayıs, her yer direniş!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarının atıldığı eylemler ajitasyon konuşmalarıyla devam etti. Yaklaşık yarım saat sonra akrepler ve resmi araçlarla eylem alanına gelen polisler, kitleye dağılması yönünde anons yaptı. Polislere “Siz buradan gidin, biz burada 1 Mayıs yapıyoruz ve biz bitirmek istediğimizde biter” denildi. Polis tehditlerle dolu anonslarına devam etmesine rağmen, alandaki kitlenin büyük çoğunluğu dağılmadı ve eyleme devam etti. Yapılan ajitasyon konuşmalarının ardından kitleye açıklama okundu. Açıklama biter bitmez, polis gaz bombalarıyla saldırdı. Polisin saldırısına, yapılan ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla cevap verildi. Ara sokaklarda yarım saat daha devam eden eylemler, halaylar ve sloganların ardından bitirildi. Pencerelerden ve camlardan çıkanlar da alkışlarla destek verdiler.

Nurtepe’de de aynı saatte yapılan eylem bir süre devam ettikten sonra sloganlarla bitirildi. Eylem sonrası SYKP’den bir kişi Nurtepe’den gözaltına alındı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …