SES üyeleri gözaltına alındı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in de içinde bulunduğu çok sayıda SES üye ve eski yöneticisi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin SES’in sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

“Eş Genel Başkanımız Selma Atabey, bir önceki dönem Eş Başkanımız Gönül Erden ve bir önceki dönem MYK Üyemiz Fikret Çalağan, eski genel başkanlarımızdan Bedriye Yorgun, eski MYK Üyemiz Belkıs Yurtsever, Ankara Şube eski yöneticilerimizden Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş bu sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındılar. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi ile sağlık hakkı mücadelemizi gözaltı ve baskılarla engelleyemeyecekler.”

Koronavirüs salgının başında sağlık emekçileri alkışlatılıyordu bakan tarafından; gerçekte ise, sağlıkçılar çok ağır koşullarda çalışmaya zorlandı, fazla mesailere bırakıldı, ek ücretleri ödenmedi… Salgının bütün faturası, sağlık emekçilerine çıkarıldı. En küçük hak talebi ise, gözaltılarla karşılandı. Yanısıra, sağlıkta şiddete hayır yasası çıkartılmadı, sağlık emekçileri şiddete uğramaya devam etti.

Gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest bırakılmalı, sağlık çalışanlarının çalışma ve ücret koşulları iyileştirilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …