Mafya-devlet-sermaye düzenine karşı İkitelli’de eylem

4 Haziran günü İkitelli Atatürk Mahallesi yürüyüş yolunda bir araya gelen kitle son günlerde ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye ilişkilerini protesto etti.

“Gezi Ruhuyla Mafya-Çete-Sermaye Düzenine Karşı Mücadeleye” pankartının açıldığı eylem, Gezi Ayaklanması ve Gezi şehitleri selamlanarak başladı. Yapılan açıklamada son günlerde ortaya dökülen mafya-devlet-sermaye kirli ilişkiler ağının sermaye düzeninin karakterinde olduğu belirtildi. Bu kirli ilişkiler ağının, “tek adam yönetimi” dedikleri bu sistemde artarak devam ettiği; Gezi ruhuyla mafya-sermaye düzenine karşı mücadelenin yükseltileceği, kirli ilişkilerin hesabının sorulacağı vurgulandı. Eylemde HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da söz alarak mafya ile devlet arasındaki kirli ilişkileri teşhir eden konuşma yaptı.

Eylem atılan  “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Her Yer Gezi Her Yer Direniş”. “Kahrolsun Sermaye-Mafya Düzeni” “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm”, “Milyonlar Aç Milyonlar İşsiz Kahrolsun Kapitalist Düzeniniz” sloganlarından sonra sonlandırıldı.

Eylemi PDD, BDSP, DEVRİMCİ PARTİ, EMEP, HDP, SOL PARTİ ve HALKEVLERİ bileşenleri örgütledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …