İkitelli’de 15-16 Haziran eylemi

İkitelli Atatürk Mahallesi yürüyüş yolunda, şanlı 15-16 Haziran direnişi kutlandı.

16 Haziran günü yapılan eylemde okunan basın açıklamasında, işçi sınıfının örgütlenme hakkının gaspedilmesi saldırısının, işçiler tarafından şalter indirerek, sokakları zaptederek, devletin kolluk güçleriyle çarpışarak geri püskürtüldüğü anlatıldı. İşçilerin “hak verilmez alınır” ilkesini sokaklarda kanıtlandığı, 15-16 Haziran direnişinin yol göstermeye devam ettiği, 15-16 Haziran’ın ışığıyla mücadelenin yükseltileceği vurgulandı.

Eylemde direnişte olan SML etiket ve Bayrampaşa belediye işçileri de söz alarak 15-16 Haziran direnişini selamladılar, “zafer direnenlerin olacak” dediler. Eylem, atılan “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarından sonra sonlandırıldı. Eylemi PDD, BDSP, HDP, EMEP, DP, HALKEVLERİ ve DEVRİMCİ YOLDA ÖZGÜRLÜK birlikte örgütlediler.

 

Direniş çadırında 15-16 Haziran forumu

12 Haziran günü, direnişte olan Simbo ve SML etiket işçilerinin örgütlü olduğu TOMİS ve DEV TEKSTİL-İŞ sendikalarının çağrısıyla 15-16 Haziran forumu yapıldı.

Sinbo direniş çadırında yapılan foruma PDD, KHK ile işten atılan kamu emekçileri, Kod-29’la işten atılan Bayrampaşa belediye işçileri, Dev Turizm-iş Marmara bölge başkanı katıldı. Direnişte şehit düşen işçiler sahsında işçi ve emekçilerin kurtuluşu için mücadelede şehit düşenler için yapılan saygı duruşuyla başlayan forum, direnişçi işçilerin konuşmalarıyla devam etti.

Forum sırasında PDD’yi temsilen söz alıp 15-16 Haziran direnişinin anlamı ve alınması gereken dersler üzerine konuştuk. Foruma katılan Dev Turizm, KHK emekçileri ve forum çağrıcıları da konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalardan çekilen halaylarla etkinlik bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …