HDP’ye yönelik saldırı Kadıköy’de protesto edildi

İzmir’de HDP il binasının basılması ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi, DİSK-KEKS-TTB-TMMOB’un çağrısıyla protesto edildi. 18 Haziran’da Kadıköy’de Süreyya Operası önünde yapılan eylem öncesi Bahariye Caddesi’nin tüm sokakları ile Kadıköy HDP İlçe Binası’nın bulunduğu Halitağa Caddesi polis tarafından ablukaya alındı. Süreyya Operası önünde ve HDP Kadıköy İlçe Binası önünde saat 18.00’den itibaren toplanmalar başladı. Süreyya Operası önünde kitle “Faşizme karşı omuz omuza” pankartı ve “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Yaşasın halkların kardeşliği sloganlarıyla alana geldi. Eylem, HDP’nin önündeki polis ablukası kaldırılana kadar sloganlarla sürdü. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıji bratiya gelan”, “Bu pisliği ancak devrim temizler”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı. HDP önündeki engellemelerin devam etmesi üzerine oturma eylemi yapıldı. Süreyya Operası önüne girmek isteyen HDP milletvekili Musa Pir’in alana alınmaması üzerine kitle sloganlar attı. Polis Musa Piroğlu’nun girişini engelleyemedi.

Saat 20.00’a doğru HDP binası ve Süreyya Operası önünde iki açıklama yapılacağı duyuruldu. Önce Musa Piroğlu açıklama yaptı ve bu katliamların halkı korkutmak için yapıldığını, hesabının da sokaklarda sorulacağını söyledi. Ardından basın açıklamasında HDP’ye yapılan saldırının asıl olarak demokrasi güçlerine ve halka gözdağı vermek için yapıldığı, yaşananların devlet organizasyonu olduğu vurgulanırken, katilin bu planlamaları açık açık yaptığı ve hiçbir önlem alınmadığı, kitlelerin yılmayacağı, hesabın emekçiler tarafından sorulacağı belirtildi. Eylem bittiğinde ise Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürümek isteyen kitlenin önü polis barikatıyla iki taraftan kapatıldı. Polisin tehditlerine rağmen gruplar halinde ara sokaklarda sloganlarla bir müddet daha yürüyüş devam etti.

Eyleme Proleter Devrimci Duruş, Partizan, BDSP, Kaldıraç, SEP, Köz, EMEP, DİP, Halkevleri, SYKP, TÖP, SODAP, Devrimci Hareket, HDP, BMG flamaları ve dövizleriyle katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …