Çay kotasına karşı Karadeniz ayakta

Karadeniz’de çay üreticileri, çaydaki kota ve kontenjan uygulamasına büyük tepki gösteriyorlar. Çaykur’un uyguladığı kota ve kontenjan, çay üreticisini zarara uğratıyor; çayını özel sektöre düşük fiyatla satmaya zorluyor. Devletin açıkladığı +4 taban fiyatı ve Çaykur’un kota-kontenjan politikaları sonucunda, özel sektör yaş çayı 2 lira 80 kuruşa çekme pervasızlığını gösteriyor. Üreticiler de bu düşük fiyatlar üzerinden özel sektöre çay satmak zorunda kalıyorlar.

Devletin bu uygulamaları, bölgede çay üreticilerini sokağa indirdi. Çay üretiminin yapıldığı bölgelerde, Kemalpaşa, Hopa, Fındıklı, Ardeşen, Pazar ve özellikle Rize merkezde protesto gösterileri yapıldı. Fabrika önlerinde kitlesel yürüyüşler ve basın açıklamaları yapılarak devletin bu uygulamaları protesto edildi.  Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında, “Çayda sömürüye son”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Kotaya-kontenjana son” sloganları atıldı. Artvin ve Hopa ilçelerinde protesto gösterileri esnasında devletin saldırıları ve gözaltılar yaşandı.

 

HDP’ye saldırı protesto edildi

İzmir’de HDP’ye dönük faşist saldırı, Rize-Fındıklı’da protesto edilerek lanetlendi. Fındıklı’da devrimci ve demokrat kesimler biraraya gelerek İzmir’deki faşist katliama karşı basın açıklaması yaptı. “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katiller halka hesap verecek”, “Deniz’e sözümüz devrim olacak”, “Faşizm yenilecek, biz kazanacağız” dövizleri taşındı, sloganlar haykırıldı.

Rize-Fındıklı’dan PDD okuru

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …