İkitelli’de 2 Temmuz anması yapıldı

Sivas Madımak otelinde 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılan demokrat, aydın, sanatçı ve gazeteciler İkitelli’de anıldı. Yapılan katliam protesto edildi. “Katliamı yapanlar AKP’yi kuranlardır” denildi.

2 Temmuz günü İkitelli Cemevi önünde biraraya gelen kitle, “Sivas’ı Unutma Unutturma”, “Sivas Katliamının Hesabını Soracağız”, “Sivas’ı Yakanlar AKP’yi Kuranlardır”, “Dün Maraş’ta Bugün Sivas’ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarını attı. Ardından, 2 Temmuz şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Okunan basın açıklamasında katliamın üzerinden 28 yıl geçtiği, göstermelik yargılamalarla esas sorumluların ve katillerin aklandığı, dönemin başbakanı Tansu Çiller’in katliamın ardından “çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” diyerek devletin katliamcı yüzünü ifade ettiği belirtildi. Çorum, Maraş, Dersim, Gazi, Roboski katliamlarına da değinilerek devletin katliamcı bir tarihe sahip olduğu vurgulandıktan sonra, “baştan aşağı mafyaya, yolsuzluklara, sömürüye dayalı bu düzende, geçmiş katliamların hesabının sorulması beklenemez, katliamların aydınlatılması, sorumluların yargılanması ancak işçi ve emekçilerin iktidarında gerçekleşebilir. İşçi ve emekçilerin iktidarını kurmak için mücadeleyi yükseltelim” denildi. Eylem atılan sloganlardan sonra bitirildi.

Eylemi PDD, BDSP, Devrimci Parti, DİP, HDP, Emek Partisi, Halkevleri, Devrimci Yolda Özgürlük, İkitelli Diyarbakırlılar Derneği, İkitelli Bitlisliler Derneği ve İstanbul Avrupa Yakası Dersimliler Derneği birlikte örgütlediler.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …