Cemo türküsüne ceza!

Grup Yorum’un söylediği Cemo türküsü “sakıncalı” denilerek ceza verildi. Grup Yorum’a konser yasakları, üyelerinin tutuklanması yetmezmiş gibi, türkülerine de ceza yağdırılıyor.

Halk TV’de Serhat Asker’in yaptığı “Görkemli Hatırılar” programı, müzisyenlerle dayanışmak amacıyla Haziran ayında özel bir türkü gecesi yapmıştı. Bu gecede Hilmi Yarayıcı Grup Yorum’un Cemo türküsünü seslendirdiği için programa 3 hafta yayınlanmama cezası verildi.

Erdoğan, müzik yayını yapan yerler için saat 24’ten sonra yasak getirilmesini “kusura bakmasınlar, kimseyi rahatsız etmeye hakları yok” demişti. Buna tepki duyan kesimler “kusura bakıyoruz” kampanyası yaptı. Pandemi döneminde işini kaybeden müzisyenler çok zor günler yaşadı, yaşıyor. Müzik aletlerini satarak yaşamaya çalışanlar, intihar edenler oldu.

Sözkonusu program, müzik yapan yerlere getirilen yasağı protesto etmek ve zor durumdaki müzisyenlerle dayanışmak amacıyla yapılmıştı. AKP’nin sanata ve sanatçıya düşmanlığı bir kez daha kendini gösterdi. Sansür kurumu olarak çalışan RTÜK, Cemo türküsünü “sakıncalı” görerek programa ceza yağdırdı.

Ne türküler ne de o türküleri söyleyenler cezalarla susturulabilir. Grup Yorum’a ve türkülerine özgürlük!

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …