Gülsuyu’nda, yasağa rağmen festival

“Çeteleşmeye, yozlaşmaya ve yoksulluğa karşı halk festivalinde buluşalım” sloganıyla Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği tarafından 29 Ağustos’ta yapılmak istenen festival, Maltepe Kaymakamlığı tarafından “güvenlik” gerekçesiyle yasaklandı.

Yasağa rağmen festivali yapacağını duyuran dernek, halka çağrı çalışmalarına devam etti. Nurettin Sözen Parkı’nda saat 17.00’de yapılması planlanan festival öncesi, parkın etrafı ve Heykel Meydanı zırhlı araçlar ve polisler tarafından ablukaya alındı. Polis, ses düzeni kurulmaması kaydıyla festivalin yapılabileceğini söyledi; bir taraftan da parkta toplanan kitleyi sürekli taciz etmeye çalıştı.

Saat 19’da, dernek adına basın açıklaması okunarak etkinlik başlatıldı. Açıklamada, mafya ve çetelerin devlet tarafından korunup kollandığı, buna karşı çıkanların yapmak istedikleri eylemlerin ise yasaklandığı; buna rağmen her gün artan çeteleşme ve yozlaşmaya karşı mücadelenin sürdürüldüğü, kaymakamlığın aldığı yasak kararına rağmen festival için toplanıldığı anlatıldı. Yanısıra, yaşanan doğal felaketlerin, gerçekte göz göre göre gelen katliamlar olduğu, bunun sorumlusunun da yönetenler olduğu belirtildi.

Yasakların mücadeleyle aşılacağının vurgulandığı etkinlikte, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı. Ümit Taşkıran, Grup İsyan Ateşi ve Bülent Renkli kısa bir müzik dinletisi yaptı. Dinletinin ardından festival ve eylem sonlandırıldı.

Eyleme,  Proleter Devrimci Duruş, Partizan, Anadolu’da Yaşam Kooperatifi ve ESP katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …