Adana’da basın açıklaması ve anma eylemleri yapıldı

Konya’da Kürt bir ailenin evine dönük faşist katliam ve yaşanan orman yangınları, Adana’da yapılan eylemle protesto edildi. Akdeniz KSD, Anadolu Der, BGM, DAD, Dersimliler Der, Ekmek ve Onur, FÖKEV, Halkevleri, HDP, HDP/AGM, İHD, Kaldıraç, Öğrenci Kolektifleri, SDG, SYKP ve TİP’in katılımıyla 31 Temmuz 2021 tarihinde, saat 18.00’de İnönü Parkı’nda toplandı ve ortak basın açıklaması okundu.

 

Faşist saldırılara karşı bildiri dağıtımı

23 Haziran  günü, aralarında FÖKEV’in de bulunduğu devrimci güçler, HDP ve Devrimci Parti’ye dönük saldırıları ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto için yazılan ortak bildiriyi dağıtmak üzere ‘5 Ocak Meydanı’nda buluştu. Bildiri dağıtımı iki gruba ayrılarak her iki kaldırımdan yürünerek başlandı.

Çakmak Caddesi, İnönü Parkı,  Atatürk Caddesi ve Atatürk Parkı da dahil caddeler boyunca bildiri dağıtımı yapıldı. Dağıtım esnasında yüksek sesle ajitasyon faaliyeti devam etti. “Faşizmin saldırıları karşısında asla diz çökmeyeceğiz” vurgusu öne çıkarıldı.

 

 TKEP-L tutsağı mezarı başında anıldı

Devletin hücre tipi hapishanelere geçiş saldırısına karşı yapılan ölüm orucu eyleminde, 2001 yılında ölümsüzleşen TKEP-L dava tutsağı Aysun Bozdoğan, mezarı başında anıldı. Birleşik Gençlik Meclisleri(BGM) ve BMG’nin gerçekleştirdiği anmaya FÖKEV, HDP, TUADDER de katıldı. Mücadele Birliği Platformu adına yapılan konuşmada onun devrimci kişiliği anlatıldı. Ayrıca şair Ruhan Mavruk, Aysun’u da anlatan şiirini okudu.

 

Ölüm Orucu anması

14 Temmuz günü tüm Ölüm Orucu şehitleri anıldı. HDP Seyhan İlçe binası salonunda düzenlenen anmada sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi yapıldı. Aralarında FÖKEV’in de bulunduğu devrimci güçlerin gerçekleştirdiği anma etkinliğinde hapishaneler mücadelesi üzerine konuşmalar yapıldı.

 

İhtilalci Komünist Şaban Budak’ın mezarı onarıldı

Adana’da 1992 yılında bir kamulaştırma eylemi sırasında şehit düşen ihtilalci komünist Şaban Budak’ın Adana-Buruk Mezarlığı’nda bulunan mezarı onarıldı.

 Adana PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …