Adana’da “Bu topraklara hayat verenler” etkinliği

Adana’da şehit düşen devrimcileri anmak için yapılan “Bu topraklara hayat verenler” etkinliğinin üçüncüsü, Adana HDP Seyhan ilçe binasında, 12 Eylül günü gerçekleştirildi. Etkinliği Devrimci Parti, Demokratik Bölgeler Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Fatih Öktülmüş Kültür Evi, Kaldıraç, Mücadele Birliği Platformu, Sosyalist Meclisler Federasyonu birlikte örgütledi.

Etkinliği düzenleyen kurumlar, sabah saat 9.00’dan itibaren biraraya gelip, fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterimi yapılacak olan salonu düzenlemeye başladılar. Duvarlara ipler gerildi. Fotoğraflar iplere dizildi. Yerlerin tozu alındı, baştan sona silindi. Birlikte kahvaltı yapıldıktan sonra, tespit edilen eksik fotoğraflar bulundu. Fotoğrafların bilgisayarda düzenlemesi yapıldı. Basılan fotoğraflar, diğer şehit fotoğraflarının yanına asıldı. İşkencede katledilenler, çatışmada kurşunlananlar, sivil ve resmi güçlerin katlettikleri, hastalıktan ya da trafik kazasında hayatını kaybedenler, hepsi yanyanaydı. Fotoğrafların altında ya da yan kısmında kısa bilgiler vardı. Büyük oranda kategorize edilerek asılan fotoğraflar öyle büyük ve güzel bir tablo oluşturuyordu ki, onlara bakmalara doyulmadı. Hepsi gözleriyle, derin bakışlarıyla, gülüşleriyle konuşuyordu çünkü… Etrafını sardıkları insanlara tecrübelerini aktarıyorlardı sanki. Sinevizyondan akarken de seyre daldılar adeta: Yoldaşlarını, dostlarını, yakınlarını… Onların önünde çakılı kalanlar da, hiç bitmeyen güzel bir dünya kurma özlemini dillendirdiler. Dadaloğlular, Karacaoğlanlar, Yaşar Kemallerin yurdu Çukurova’da filizlenen yeni dallar, Çukurova’ya hayat vermeye devam ediyor.

Tam da tarihsel bir dönemeç olan 12 Eylül’de yapılan etkinlik, hiçbir şeyin geçmişte kalmadığını, ölümsüzleşenlerden alınan güçle geleceğe yüründüğünü gösteren, anlamı büyük bir etkinlik oldu. 17 Haziran’da katledilen Deniz Poyraz’a atfen etkinlikte, açılış konuşmasını Fatih Öktülmüş Kültür Evi (FÖKEV) adına Nevin Berktaş yaptı. “Çukurova’nın topraklarına hayat veren yoldaşlarımızın Çukurova’nın her karış toprağında ayak izleri, alınteri ve emekleri var. Yoldaşlarımızı burada anarken onların yürüdüğü yolda yürümenin gururuyla anılarına sahip çıkarak devrim sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Etkinlikte 2015’te Serekaniye’de IŞİD çeteleriyle savaşırken şehit olan Bedreddin Akdeniz’in kızkardeşi de duygulu bir konuşma yaptı, katılanları hem gururlandırdı hem de hüzünlendirdi.

Daha donanımlı ve daha görkemli etkinlikler yapmak üzere güçlenerek çıkıldı salondan.

Adana PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …