Göçmen işçilerin sorunları tartışıldı

PDD, BDSP, Emek Partisi, Devrimci Parti ve HDP’nin ortak düzenlediği forumda, göçmenlere yönelik ırkçılık ve şovenizme karşı mücadele yöntemleri, işçilerin birliği ve halkların kardeşliğini sağlamanın gerekliliği tartışıldı.

11 Eylül günü İkitelli’de yerel bir dernekte “savaş ve emperyalist politikalar karşısında, yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” temalı yapılan forum, sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinde, göçmen işçilerin çok ağır koşullarda, kayıtdışı olarak ve düşük ücrete çalıştıklarını anlatmaları dikkatle izlendi. Ardından ortak hazırlanan metin okundu.

“Serbest kürsü” bölümünde, neredeyse katılımcıların hepsi söz alarak konuştular. Bu, katılımcıların sadece basit dinleyici olmadıklarını, konuyla yakından ilgilendiklerini gösterdi ve forumun coşkulu geçmesini sağladı. Söz alan herkes göç politikalarının ve göçmen işçiliğin sermaye düzeninden kaynaklandığını, emperyalistlerin sürdürdüğü paylaşım savaşının göçü çoğalttığını, emperyalist savaşa ve göçmen işçilere karşı uygulanan ırkçı saldırılara karşı durmak gerektiğini ifade etti. Göçmen işçilerin de sınıfın bir parçası olduğu belirtilerek, birlikte örgütlü mücadele biçimleri tartışıldı.

Forum yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …