Adana’da halk buluşması yasaklandı

“Bu Topraklara Hayat Verenler” etkinliğinin devamı olarak, Dikili Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği (DİKYAD), 18 Eylül günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir “halk buluşması” gerçekleştirmeyi planlamıştı. Grup Munzur ile Kaldırım Müzik Topluluğu’nun davet edildiği “halk buluşması”, valilik tarafından yasaklandı.

Valilik, konsere iki gün kala, “bir sakınca olmadığı”na dair tebligat göndermişti; ancak konsere saatler kala yasak getirdiğini duyurdu. Bu yasaklama üzerine yapılan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“İçi boş gerekçelerle kendi hukuklarını dahi çiğnedikleri bir tutumla karşı karşıyayız. Öte yandan halkın türkü dinleme özgürlüğünü gasp eden bir zihniyet de sözkonusudur. Demokratik kitle örgütleri olarak, alınan bu kararın hukuksuzca olduğunu ve devrimci sanatçıların halkla buluşmasının önüne geçilmesini protesto ettiğimizi deklare ediyoruz. Türkülerimize kelepçe vurulamaz!”

Adana PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …