Bakırköy Belediyesi’nde BAKTER işçileri direniyor

Bakırköy Belediye işçilerini direnişi bir birinci ayını geride bıraktı. İşçiler belediyenin yanında, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurdukları direniş çadırında direnişlerini sürdürüyorlar.

22 Eylül günü direniş yerinde işçilerle konuştuk. Aynı zamanda işçilerin basın açıklaması vardı. Her gün saat 11.00-17.00 arası direniş çadırında bekliyorlar. Her Çarşamba günü 12.30’da basın açıklaması yaptıklarını belirtiyor direnişçi işçilerden Süreyya. Aynı zamanda DİSK Genel-iş Sendikası 2 No.lu şubenin örgütlenme uzmanı olan Süreyya, belediyeye bağlı BAKTER şirketinde örgütlendiklerini, yetki almalarına rağmen Bakırköy Belediye yönetiminin TİS masasına oturmadığını anlattı. Belediye, sendikanın yetkisini düşürmek için mahkemeye başvurmuş, yetkiye itiraz etmiş, 2018 yılından beri bu süreç devam ediyormuş. Şirket daha önce de iki kez şirket ismini değiştirerek sendikal örgütlenmeyi engellemeye çalışmış, zaman zaman Belediye-iş sendikasını işçilerin karşısına çıkarmış, hatta Belediye-iş sendikası da Genel-iş’in yetkisine karşı dava açmış. Bu süreçte 4 işçi işten atılmış, atılan işçiler de direnişe başlamışlar.

İşçiler, yaptıkları basın açıklamasında, Bakırköy Belediye başkanının bir an önce TİS masasına oturmasını, atılan işçilerin geri alınmasını, eylemlere katıldıkları için ücretlerinde ve yemek parasında yapılan kesintilerin ödenmesini istediler. Kazanana kadar direnişe devam edeceklerini belittiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …