Boğaziçi Üniversitesi polis saldırısıyla açıldı

Üniversitelerin açıldığı 4 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, yüzyüze eğitim ve online eğitim olarak ders programlarının bölünmesi üzerine protesto gösterisi yaptı. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler, Rektör Naci İnci geçerken aracının önünü kesti ve aracın üzerine çıktı. Özel Güvenlik’in müdahale ettiği eylemlerin ardından, polis de üniversite kapısında bekleyerek Rektör Naci İnci’nin şikayet ettiği 14 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrencilerden 7’si tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi ve 3’ü tutuklandı.

Tutuklamayı protesto etmek için 7 Ekim’de kampüs içinde eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin önü, kapı girişinde polis tarafından kesildi. Kapı önünde açıklama yapan öğrenciler, yaşanan saldırıların, baskıların ve tutuklamaların eylemlerini engelleyemeyeceğini söyleyerek, “sonunuz yakındır hesap vereceksiniz” dedi. Eylemde sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz”, “Kayyum rektör istemiyoruz”, “Tutuklanan öğrenciler serbest bırakılsın” sloganları atıldı. Öğrencilere destek vermek için diğer üniversitelerden gelerek toplanan öğrencilere de polis saldırdı ve 14 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Boğaziçi’nde yaşanan gözaltılar ve tutuklamalar, Kadıköy’de de üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi.

Öğrencilerin barınma hakkı için yaptıkları eylemler de devam ediyor. Parklarda bekleyen öğrenciler, polis saldırılarının ardından eylemlerini çeşitli biçimlerde sürdürüyorlar. Şehir merkezlerinde battaniyelerle yürüdüler, metrolara, metrobüslere binerek ajitasyon konuşmaları yaptılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …