10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara’da 10 Ekim 2015’te devlet destekli IŞİD çeteleri tarafından gerçekleştirilen bombalı katliamının 6. yılında anmalar yapıldı. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Bursa, Kocaeli, Samsun, Rize, Çanakkale, Antakya’da mezar başlarında ve meydanlarda yapılan anmalarda polis saldırıları da yaşandı. Ankara Gar önünde anma yapmak isteyen kitlenin önünü kesen polisin saldırısında, 22 kişi gözaltına alındı. Saldırıya rağmen hem gar önünde hem de Sakarya Meydanı’nda sloganlarla yapılan anmalarda hesap sorma kararlılığı haykırıldı.

İstanbul’daki anma İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri tarafından Kadıköy’de yapıldı. Saat 15.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan kitle, ölümsüzleşenlerin fotoğraflarını taşıdı. Aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu kurumlar eyleme kendi önlük ve dövizleriyle katıldı. Sloganlarla gruplar halinde anma yerine gelen kitlenin toplanmasının ardından, katliamda ölümsüzleşenler için saygı duruşu yapıldı. “10 Ekim’i unutma, unutturma”, “10 Ekim’in hesabı sorulacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıji bratiya gelan”, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak” sloganları atıldı. Eylemde 10 Ekim Aileleri ve Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri adına iki açıklama okundu. Açıklamalarda katliamın gelişim seyri ve devletin rolüne, dava sürecinde yaşananlara değinildi. Katliamın göz göre göre ve devlet desteğiyle yapıldığına vurgu yapılırken, göstermelik davalarda katiller korunsa da hesabın emekçiler ve kitleler tarafından sorulacağı belirtildi. Eylem bitiminde “Katil devlet hesap verecek” sloganı atıldı. Polis sloganları duyunca saldırma tehdidinde bulundu.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …