24 Ekim’de yapılacak miting için çağrılar sürüyor

24 Ekim’de Kartal’da yapılan işçi-emekçi mitingi öncesinde yaklaşık bir ay boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi, direniş yerlerine ziyaretler, bildiri ve afişleme faaliyetleri yapıldı.

Proleter Devrimci Duruş’un da içinde yer aldığı ve 37 kurumun çağrıcısı olduğu mitingin bileşenleri, 29 Eylül’de Bakırköy Belediyesi direnişçilerini ziyaret ettiler. Toplu sözleşme hakkı için direnen işçilere hitaben yapılan basın açıklamasında, yaşanan direniş süreçleri ve bu direnişlerin nedenlerine vurgu yapıldı; yaşanan saldırılara birlikte karşı koymanın önemi anlatıldı ve işçiler mitinge çağrıldı.

Ayrıca Cevizlibağ, Avcılar, Mecidiyeköy, Terazidere, İMES ve Tuzla’da ajitasyonlar eşliğinde bildiri dağıtımları yapıldı. Dağıtımlarda işçi ve emekçilerle sorunlar hakkında sohbetler edildi. Halkın bildirilere ilgisinin yoğun olduğu gözlemlendi.

Miting bileşenleri 9 Ekim’de de Çorlu ve Çerkezköy’de Tek Gıda-İş üyesi Bel Karper ve Adko Türk işçilerini ziyaret ederek mitinge çağırdı. İlk olarak Çorlu’daki Bel Karper işçileri ziyaret edildi. Direniş yerine yakın bir mesafeden sloganlarıyla yürüyüş yapıldı. Direniş çadırındaki işçiler de “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla karşıladı. Direniş yerinde miting bileşenleri adına Sinbo direnişçisi, işçilere hitaben bir konuşma yaptı ve mitinge davet etti. Ardından Tek Gıda İş adına konuşma yapılarak yaşanan direniş süreci anlatıldı. Yaklaşık iki saat süren ziyaret, çekilen halayların ardından bitirildi. Miting çağrısını içeren bildiriler burada işçilere dağıtıldı. İşçiler Kartal mitingine katılacaklarını belirttiler.

Diğer ziyaret ise Çerkezköy’deki Adko Türk fabrikası’na yapıldı. Direniş yerine yine sloganlarla yüründü. Burada miting bileşenleri adına CarrefourSa direnişçisi seslendi. Yaklaşık bir saatten fazla süren ziyarette işçilerle çaylar içilip, sohbetler edildi ve yaşanan süreç değerlendirildi, birlikte halaylar çekildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …