Rize-Fındıklı’da ve Trabzon’da Fatih’i anlatan belgesel gösterimi yapıldı

Mehmet Fatih Öktülmüş’ün yaşamını anlatan “Ağacın Köklerinden Biri- Kutup Yıldızı” belgeselinin Rize-Fındıklı’da yapılacak olan gösterimi öncesinde, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nde hazırlıklar bittiğinde, Kazım Koyuncu gülümseyerek bakıyordu etrafına! Belli ki o da Fatih’i ağırlamaktan pek hoşnuttu!

Salonda herkes yerini aldığında, gösterim için Adana’dan gelen ve belgeselin koordinatörü olan Nevin Berktaş, sahneye çıkıp belgesel hakkında bilgi verdi. Fatih’in çocukluğunun geçtiği Karadeniz’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirttikten sonra, Türkiye Devrimci Hareketi’ne damgasını vurmuş önderlerden biri olan Fatih’i, bugün ve gelecekte yaşatmanın önemiyle belgeselin hazırlanmasında emeği geçenleri anlattı. Çeşitli nedenlerle gelemeyen yönetmen ve senaristin selamlarını iletti. Belgeselin galası, bugüne dek gösterildiği festival ve gösterimleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Fatih’in temel özelliklerinin bugün de geçerli olduğunu, yürünmesi gereken yolun bu olacağını belirtti.

Saygı duruşundan sonra, Murat Tokdemir ve Neriman Güngüt arkadaşımızın sunduğu şiir dinletisi yer aldı. Müzik dinletisi için İstanbul’dan gelen Ufuk Çoban ile birlikte Murat Tokdemir ve Fındıklı Belediye Korosu’ndan arkadaşların sunduğu Kutup Yıldızı şarkıları ise, etkinliğe büyük bir coşku kattı.

“Kutup Yıldızı” belgeselinin gösteriminin ardından, devrimci hareketin tarihi, yarattığı değerler ve bunların üzerinden yükselecek olan mücadele hattımız üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Ertesi gün Fatih’in doğduğu şehir olan Trabzon’daki “Bilim, Kültür ve Sanat Evi”nde yapılan gösterimde aynı coşku devam etti. Katılımcılar, -özellikle 12 Eylül dönemini yaşayanlar- belgeselden çok etkilendiklerini ve İhtilalci geleneği tanıdıklarını ifade ettiler. Hapishane direnişlerinin yanısıra “Adressiz Sorgular”ın da devrimciler üzerindeki genel etkisinden bahsettiler. Genç devrimciler ise, belgesel aracılığıyla Fatih’i tanımaktan mutlu olduklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …