Makbule Ana’mızı sonsuzluğa uğurladık

Makbule Ana’mızın (Berktaş) cenaze töreni, 1 Kasım günü Adana’da Buruk Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Tören tam da onun yaşamına ve mücadelesine uygun bir biçimde oldu. Adana’nın devrimci-demokrat yüzü bu törendeydi. Yüzlerce insan, onu uğurlamak için toplanmıştı.

Törende onu anlatan bir çok konuşma yapıldı. Proleter Devrimci Duruş dergisi adına Gülümser Seyitcemaloğlu’nun yaptığı konuşmada, onun işçilikle geçen yaşamı, 12 Eylül yıllarından başlayarak cezaevi mücadelesindeki yeri, halkların kardeşliğine olan inancı, çocukları devrimcileşirken kendisinin de nasıl değişip dönüştüğü, “emekçi bir ana” olmaktan “tüm devrimcilerin anası” olmaya evrilen süreci anlatıldı.

Ardından kurucusu olduğu Adana İHD’den, mücadele arkadaşları Ayfer Güneşer ve Yasemin Dora Şeker konuşma yaptılar. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmada, Makbule Ana’nın, eşi Arif Berktaş’la birlikte yaşama değer katan yönlerini vurguladı.

Mezarı başında, “Makbule Ana’mızın şahsında insanlık onuru uğruna mücadele edenler için saygı duruşu” yapılırken, Adnan Yücel’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiirinden bir bölüm okundu.

1938 doğumlu olan Makbule Berktaş, 80 yılı aşkın süre kaldığı bu dünyaya, kendisinden bir çok şey katarak, dokunduğu her insanın hayatında bir dönüşüm yaratarak, emek vererek yaşadı… Geride derin izler bırakarak sonsuzluğa uğurlandı…

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …