“Asgari” değil, “insanca yaşam” istiyoruz

Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla birlikte burjuvazi ve AKP yönetimi tarafından yüksek zam yapılacağı açıklamaları peşpeşe geldi. Buna karşılık devrimci kurumlar, bağımsız sendikalar ve partiler açıklama yaparak, sürecin asıl muhatabının işçiler ve emekçiler olması gerektiğini belirttiler. Basın açıklamasında asgari ücret görüşmeleri süresince sokakta olunacağı ve taleplerin haykırılacağı belirtildi.

12 Kasım’da Mecidiyeköy’deki Cevahir AVM önünde saat 19’da basın açıklaması yapan kurumlar taleplerini duyurdu. 24 Ekim’deki işçi-emekçi mitingini örgütleyen kurumların oluşturduğu bileşenler, sürecin tiyatroyu andırdığı, işçilerden 20-30 kat fazla maaş alan devlet bürokratları, patron ve sözde sendikacıların işçileri temsil etmediği söylendi. Açıklamada ilk olarak yaşanan sürece dair ajitasyon konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından taleplerin yer aldığı basın açıklaması yapıldı. Talepler ise şöyle sıralandı:

“1. İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret ve güvenceli çalışma istiyoruz!

2. Asgari ücretten dolaylı, dolaysız tüm vergiler kaldırılsın!

3. Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın!

4. Asgari ücret görüşmeleri halka açık yürütülsün!

5. Düşük ücret yüksek vergi politikasından vazgeçilsin ve vergiler sermayedarlar için artırılsın. Karlarına kar katanlar krizin faturasını ödesin!”

Açıklamaya aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu kurumlar flamalarıyla katıldı. Açıklamada “Asgari değil insanca yaşam” “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganları atıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …