İstanbul’da “Asgari değil insanca yaşam” eylemi

Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde 2 Aralık günü, “Vergiden muaf insanca yaşanabilecek asgari ücret” eylemi yapıldı.

PDD’nin de bileşeni olduğu “Asgari değil insanca yaşam” platformu içinde yer alan kurumların, Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü önünde yaptıkları eylem, “Asgari değil insanca yaşam”, “ Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganlarıyla başladı. Yapılan basın açıklamasında temel tüketim ve hizmet mallarına her gün zam geldiği, enflasyon karşısında ücretlerin gün be gün eridiği belirtildi. Vergiden muaf insanca yaşanacak bir ücret için mücadelenin yükseltileceği ifade edildi. Açıklamada sermaye ve sözcülerinin bir anket yaptıklarını belirterek; “Anket yaptırmış efendiler. Utanmadan, yüzümüze baka baka ‘işçiler 3.750-4.000 lira istiyor’ diyorlar. Bu aşağılık kan emiciler, bu sermaye bekçileri, bu asalaklar bir sabah metrobüs duraklarında bunu söyleseler, işçilerin öfkesinden kurtulamazlar. Fabrika fabrika, mahalle mahalle, sokak sokak, şantiye şantiye işçi emekçilerin sesine ses katmaya, onları taleplerimiz etrafında örgütlemeye devam edeceğiz” dediler. 18 Aralık Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak eyleme çağrı yapıldıktan sonra eylem sonlandırıldı.

Bileşenler bir süredir “İnsanca yaşama yeten vergiden muaf asgari ücret için mücadeleye” şiarıyla İstanbul’un çeşitli yerlerinde faaliyet yürütüyorlar. 12 Kasım’da Mecidiyeköy’de yaptıkları basın açıklamasıyla çalışmanın stardı verilmişti. Cevizlibağ, Altunizade metrobüs duraklarında bildiri dağıtımı, Esenyurt ve Sarıgazi’de pazar ve caddelerde ajitasyon eşliğinde bildiri dağıtımı, 1 Aralık günü Esenyurt-Türksan, Şirinevler, Zeytinburnu, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Uzunçayır metrobüs durakları ve İMES sanayi sitesi olmak üzere 7 noktada ajitasyon eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı. Afiş çalışması da merkezi noktalarda ve yerellerde yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Faaliyet 18 Aralık eylemine kadar merkezi bölgelerde ve yerellerde devam edecek.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …