Garibe Gezer hapishanede katledildi

Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunan tutsak Garibe Gezer, 9 Aralık günü yaşamını yitirdi. Cezaevi idaresi, Gezer’in intihar ettiğini iddia etti.

Garibe Gezer, Nusaybinli, 28 yaşında bir Kürt kadını. 25 Mart 2021’de Kayseri Hapishanesi’nden Kandıra’ya sevk edilmiş. Sevk sırasında çok ciddi işkence ve tacize maruz kalan Gezer, cezaevinde de işkence gördüğünü, tecavüze uğradığını duyurmuştu. Bütün bu saldırıların ardından “süngerli oda” denilen tecrit odasına kapatıldığını söyleyen Gezer, bu durumu ailesine telefonla anlattıktan sonra, hücresinde intihar ettiği haberi geldi.

HDP, konuya ilişkin olarak daha önce mecliste 22 önerge vermişti. Garibe Gezer’in intihar haberinin ardından, duruma tepki gösterdiler. Gezer’in avukatları da, otopsiye alınmadıklarını, otopsinin apar topar yapıldığını duyurdular.

Cezaevinde, hücrede tutulan, sürekli sistematik işkenceye ve tecavüze maruz kalan Garibe Gezer’in ölümü, her koşulda bir cinayettir. Gerçekten kendisi intihar etmiş olsa bile, bunun sorumlusu işkenceleri yapan gardiyanlar, bu işkenceye olanak yaratan cezaevi idaresi, avukatların girişimlerine rağmen bu suçları soruşturmayan savcılık, HDP’nin mecliste verdiği önergeleri dikkate almayan Adalet Bakanlığı’dır.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …