DİSK’ten Kartal’da “Geçinemiyoruz” mitingi

DİSK’in “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlediği İstanbul mitingi 12 Aralık’ta Kartal’da yapıldı. On bine yakın işçi ve emekçinin katıldığı miting için kortejler Kartal Başak Marmaray durağının yanındaki Neyzen Tevfik Caddesi’nde oluşturuldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren miting için gelen işçiler ve emekçiler, saat 13’te sloganlarla miting alanına yürümeye başladı. Sloganlarla yürüyen kortejler, miting alanına sığmadı.

Proleter Devrimci Duruş’un da bileşeni olduğu İstanbul “Asgari Değil İnsanca Yaşam” Platformu bileşenleri, ortak pankart arkasında kortej oluşturdu. Flamalarıyla ve pankartlarıyla yürüyüşe katılan Proleter Devrimci Duruş, BDSP, Devrimci Hareket, DDSB, Kaldıraç, Dostluk ve Kültür Derneği, Devrimci Parti, Birleşik İşçi Zemini’nin oluşturduğu kortej, coşkulu yürüyüşüyle dikkat çekti. Yanı sıra Mücadele Birliği, TKP, EMEP, TİP, TKH, DİP de mitinge katıldı. DİSK sendikalarından mitinge en kitlesel katılan Birleşik Metal-iş oldu.

Kortejlerin miting alanına girişi devam ederken kürsüden İlkay Akkaya’nın konseri başladı. Kitle marşlara ve halaylara eşlik etti. Sonra Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Yağmura rağmen mitinge katılım kitlesel ve coşkuluydu. Tam da asgari ücret kararının netleşmesinin öncesinde, ekonomik krizden bunalan işçi ve emekçiler mitinge gelerek tepkilerini ortaya koydular. DİSK’in son derece yetersiz kalan “Asgari ücret, net 5200” sloganı ise kitlelerde yankı bulmadı. Böylesine şiddetli bir ekonomik kriz ortamında, istenen ücret düşüktü. Geçen yıl asgari ücretle 380 dolar alınabilirken, TL’nin değer kaybıyla birlikte DİSK’in istediği 5200 TL ile 380 dolar alınıyordu ki, bu da “sıfır zam” anlamına geliyordu.

İşçi ve emekçilerin kriz karşısında tüm tepkileri “erken seçim”e havale ediliyor. Parlamentarist beklentilerle kitleler uyuşturulmaya çalışılıyor. Düzenlenen bu miting kitlelerin sesinin sokakta duyulması, öfkenin doğrudan ifade edilmesi yönüyle anlamlıydı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.