Bakırköy’de “Asgari değil insanca yaşam” eylemi

“İnsanca yaşayacak asgari ücret” talebiyle 1.5 aydır çalışmalarını sürdüren platform, 18 Aralık günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda işçi-emekçi buluşması yaptı.

Platform, 1,5 ay boyunca çeşitli semtlerde, sanayi havzalarında, fabrika önlerinde, direnişlerde, metro ve metrobüs duraklarında ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımları gerçekleştirdi, dayatılan sefalet ücretine karşı işçi ve emekçileri mücadeleye çağırdı.

Platform bileşenleri 16 Aralık günü, Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde eylem yaptı. Saat 19.00’da başlayan eylemde, açıklanan ücretin işçi ve emekçilerle alay etmek olduğu; işçilere bu ücretleri tavsiye edenlerin saraylarda-villalarda sefahat içinde yaşadığı; işçi ve emekçilerin sefalet ücretini kabul etmemesi gerektiği; örgütlenmenin tek çözüm olduğu belirtildi. Eylemde “Asgari değil insanca yaşam”, “Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganları atıldı.

18 Aralık günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki eylem, bu çalışmalar sürecinde örgütlendi. Eylemde, asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasının büyük bir lütufmuş gibi sunulmasına aldanmamak gerektiği; verilen zammın zaten doların yükselmesiyle tek bir günde bile eridiği; bu sefalet düzenine karşı örgütlenmek ve mücadele etmekten başka yolun olmadığı belirtilen ajitasyon konuşmaları yapıldı.  Platformun ortak pankartlarının arkasında flamalarıyla katılan bileşenler, “Asgari değil insanca yaşam”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Söz yetki karar işçilere”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarını attılar. Platform adına basın açıklamasının okunmasının ardından, eylem 19 Aralık’ta Kartal’da yapılacak olan KESK mitingine çağrı ile sona erdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …