Kınık’ta maden ocağında patlama

İzmir’in Kınık ilçesindeki kömür madeninde 18 Aralık günü bir patlama ve göçük meydana geldi. Polyak Enez madeninde meydana gelen patlamada 56 işçi yaralandı. Şirketten yapılan açıklamada, “oluşan basıncın etkisiyle güçlü hava ve toz akımı neticesinde patlamanın meydana geldiği” ifade edildi. Patlamanın ardından işçiler madene inerek çalışmaya devam ettiler.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, yaralı işçilerin vücudunda yanıklar olduğunu, kol ve parmakları kırılan, beyin kanaması geçiren işçiler olduğunu açıkladı. Patlamada ölüm olmadığı için hem devlet hem de şirket durumu hafifsetmeye çalışıyorlar; ancak işçilerin ciddi biçimde yaralanmış olması önemli bir durum. Keza yeterli denetimin yapılmadan yeniden çalışmanın başlamış olması da, riski artıran bir unsurdur.

18 Aralık günü yaşanan patlamada ölen bir işçinin olmaması sadece tesadüftür; madenlerin denetimsiz biçimde ve ölüm riski taşıyarak çalıştığı gerçeğini değiştirmemektir. Bu nedenle madenlerde yaşanan her türlü “kaza”, gerçekte patronların ve devletin bilinçli tercihlerinin sonucudur.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …