Kartal’da KESK’in çağrısıyla “Geçinemiyoruz” mitingi

KESK, “Geçinemiyoruz” sloganıyla 18 Aralık’ta İzmir ve Diyarbakır’da, 19 Aralık’ta ise İstanbul ve Ankara’da mitingler gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı mitinglerde, “Hükümet İstifa” sloganı sıklıkla atıldı.

İstanbul’da 19 Aralık’ta Kartal Meydanı’ndaki miting için kortejler Kartal-Başak Marmaray Durağı’nda oluşturuldu. “Asgari Değil İnsanca Yaşam” platformunun bileşenleri; Proleter Devrimci Duruş, DDSB, Dostluk ve Dayanışma Derneği, BDSP ve Kaldıraç ortak pankartın arkasında sıralandılar. Mitinge ayrıca SEP, DP, ESP, DİP, Sol Parti, TKH, TKP, SYKP, TÖP, EMEP pankart ve flamalarıyla katıldılar. Kitle asgari ücrete tepki gösteren ve mücadeleye çağıran sloganlarla yürüdü. Ayrıca, 19 Aralık Cezaevleri Katliamı’nın yıldönümüne ilişkin sloganlar da atıldı.

Kortejlerin oluşturulduğu aşamada KESK görevlileri “Asgari Değil İnsanca Yaşam” bileşenlerinin pankartının kortejin arkasına götürülmesini ve siyasi partilerin öne geçmesini dayattı. Ancak kurumlar bu dayatmayı kabul etmedi ve yerini bırakmadan yürüyüşe devam etti.

“Asgari Değil İnsanca Yaşam” bileşenleri alana girdiği sırada, bu defa da polis müdahalesi ile karşı karşıya kaldılar. Polis pankartın kapatılmasını dayattı. Ancak kitlenin kararlı tutumu ile başarılı olamadılar.

Miting, yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı. Müzik dinletisiyle başlayan mitingde halaylar çekildi, marşlar söylendi. Sonra KESK adına konuşma yapıldı. Mitinge yaklaşık beş bin kişi katılırken, KESK’e bağlı sendikalarının mitinge katılımı oldukça zayıftı. Genel olarak kamu emekçilerinin yaşadığı sorunlara, özel olarak da KHK ile ihraç edilen üyelerine sahip çıkmayan KESK yönetimi, bu zayıf katılımın asıl sorumlusuydu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …