Adana’da 19 Aralık Katliamı’nın yıldönümünde etkinlik

BMG, FÖKEV ve Kaldıraç Aralık 2000’de yapılan hapishaneler katliamını unutturmamak için, Adana İnşaat Mühendisleri Odası’nda 23 Aralık 2021 perşembe günü etkinlik düzenledi.

Hem 2000’de katliam sırasında, hem öncesi ve sonraki yıllarda, hem de son günlerde katledilen devrimci tutsaklar nezdinde ölenlerimiz adına saygı duruşuyla başlayan etkinlik, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Ardından Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nden Uğur Şafak’a online ile bağlanarak söyleşiye başlandı. Diğer konuşmacılar Hasan Çepe, Mevlut Kaya ve Nevin Berktaş katliamı çeşitli yönleriyle anlattılar.

Direniş esnasında Wernicke Korsakoff olan Hasan Çepe, devletin vahşi saldırıları sonucu hastalandıklarını, ölüme terk edildiklerini anlattı. Wernicke Korsakoff Derneği Çukurova Gönüllüleri kurumundan Mevlut Kaya da, devletin işlediği insanlık suçuna ‘hayata dönüş’ dediğini, tutsakların her dönem şiddet ve hak ihlalleri ile yaşamak zorunda bırakıldığını söyledi ve devam eden hak ihlallerini sıraladı. Fatih Öktülmüş Kültür Evi adına konuşan Nevin Berktaş ise, katliamda devletin çok planlı hazırlandığını ve çok vahşice saldırdığını; kendilerinin de direnmeye hazırlıklı olduklarını, bu nedenle iradelerini teslim alamadıklarını ve içeri ile dışarısının bağının çok önemli olduğunu anlattı. Online ile bağlanan Uğur Şafak da hapishanelerin bugünkü durumunu ayrıntıları ile ele aldı.

“Zindanlar Yıkılsın Tutsaklarla Özgürlük” sloganı atılarak bitirilen etkinlik canlı bir ortamda gerçekleşti.

Adana PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …