Adana İHD etkinliği gerçekleştirildi

İHD Adana Şube’nin geleneksel yemeği, 24 Aralık 2021 cuma akşamı yapıldı.  Bu yılki yemek, 31 Ekim 2021’de yitirdiğimiz Makbule Ana’ya (Berktaş) atfedildi.

Adana İHD Şube’nin fotoğraflarla tarihsel gelişimini anlatan sinevizyon gösteriminin, “Makbule Berktaş’ın Anısına Saygıyla” bölümü uzun alkışlarla karşılandı. Adana İHD’nin kuruculuğunu yapan ve bugüne kadar hemen hemen bütün çalışmalarında, eylemlerinde ve etkinliklerinde yer alan Makbule Ana, İHD yemeğinde yine baş köşeye oturmuştu!

Saygı duruşu ve sunum konuşmasından sonra söz alan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, artan baskı ve kötü yaşam koşulları karşısında İHD’nin yoğun çaba gösterdiğini ve dik durduğunu anlattı. Hak ihlalleri ve buna karşı İHD’nin eylemliliklerinden söz ederek, ortak ve birleşik mücadelenin önemine değindi. İnsan hakları savunucuları, devrimci kurumlar, kitle örgütleri ve sendikalar ile siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanlarının geldiği gecede yoğun katılım vardı ve coşkulu halaylar çekildi.

Mehmet Fatih Öktülmüş Kültür Evi

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …