Bahçelievler HDP binasına faşist saldırı

İstanbul’da HDP Bahçelievler ilçe binasına silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlendi, bir HDP’li bıçakla yaralandı.

28 Aralık günü ilçe binasına giren saldırgan, önce “üye olmak istiyorum” dedi; ardından kendisine ikram edilen çayı oradakilerin üzerine fırlatarak “sizi öldürmeye geldim” diye bağırdı. Bu sırada 2 adet silah ve bir bıçak çıkardı. HDP’liler karşı koyarak, saldırganın elinden silahları ve bıçağı aldılar. Arbede sırasında bir kişi bıçakla yaralandı.

Saldırgan HDP binasından kaçarak kendini bir dükkanın içine attı. Dükkanın önünde barikat oluşturan HDP’liler, saldırganı tutuklaması için polisi çağırdılar. Fakat polis, olay yerine yaklaşık 3 saat sonra geldi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, HDP İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran günü yapılan silahlı saldırıyı ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesini hatırlattı ve şunları söyledi:

“Saldırgan oldukça profesyonel, hem bıçağı hem de silahı aynı anda kullanacak kadar pratik. Katliam amacıyla geldiği aşikar. Bu planları bugüne kadar halkın örgütlü gücüyle nasıl bertaraf ettiysek, bunun gibi planları da bozacağız.”

Saldırının tam da İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ın mahkemesinden bir gün önceye denk gelmesi, ırkçı-faşist planların boyutunu gösteriyor. Saldırgan Muhammed Eren Sütçü’nün Bayburt Ülkü Ocakları Derneği’nde çekilen fotoğraflar da, bu saldırının arkasında kimlerin olduğunu ve hangi amaçların güdüldüğünü ortaya koyuyor. Üstelik HDP’lilerin polis çağırarak teslim ettikleri saldırgan, katliam girişiminde bulunmamış gibi   adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir kez daha bu kişilerin devlet tarafından korunduğu-kollandığı ortaya çıktı.

HDP’ye artan saldırılar karşısında tüm devrimci demokrat kesimlerin birlikte tavır alması, faşizme karşı omuz omuza durması, yaşamsal önemdedir.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …