Aysel Tuğluk serbest bırakılsın

Aysel Tuğluk Aralık 2016 tarihinden bu yana Kocaeli 1 No.lu F Tipi Hapishane’de tutuklu. 2017 yılında annesini kaybettiği zaman yaşadıkları büyük bir vahşetti. Annesi Hatun Tuğluk’un vasiyeti üzerine Ankara-İncek mezarlığına defnedilmesi sırasında, ırkçı-faşist bir güruh mezarlıkta gösteri yaptı; “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” diye bağırdı, cenazeyi mezardan çıkarıp işkence yapmakla tehdit etti. Bu tehditler üzerine, defnedilmiş olan cenaze mezardan çıkarıldı, Dersim’e götürülerek orada defnedildi.

Bir taraftan annesini kaybetmenin acısı, diğer taraftan cenazeye olan bu vahşi saldırganlık, Aysel Tuğluk’ta ağır bir hasar yarattı; bu ağır yükü taşıyamayan hafızası yavaş yavaş silindi. Bugün Tuğluk artık Demans hastası ve tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayacak, cezaevinde hayatını sürdüremeyecek durumda.

Bugün hasta tutsaklar, ölüm sınırında gelmeden tahliye edilmiyor; önemli bir kısmı da hapishanelerde yaşamını yitiriyor. Vedat Erkmen ve Abdurrezzak Şuyur hapishanede hayatlarını hapishanede kaybeden son isimler. Devletin intikamcı tutumunun son örnekleri. Cezaevinde ölümü bekleyen ya da yaşamını tek başına sürdüremeyecek kadar ağır sağlık sorunları yaşayan yüzlerce tutsak var.

Aysel Tuğluk ve hapishanelerdeki hasta tutsaklar serbest bırakılsın!

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …